Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren akıllı telefonlar, zamanla kullanım alışkanlıklarına göre arızalanabilmektedir. Özellikle, bataryalarda sık sık meydana gelen şişmeler, kullanıcıları oldukça zor durumlarda bırakabilmektedir.

Cihazın performansına doğrudan etki eden batarya şişmeleri hem cihaza hem de kullanıcılara ciddi zararlar verebilmektedir. Peki, cihazın performansına doğrudan etki yapan batarya şişmesi ekrana zarar verir mi?

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını dilerseniz her yönüyle gelin detaylı olarak birlikte inceleyelim.

Batarya Şişmesi Telefona Zarar Verir mi?

Batarya şişmesi telefona oldukça ciddi ve geri dönülmez zararlar verebilmektedir. Özellikle zamanında yapılmayan müdahaleler nedeniyle cihazlar kullanılmaz hale gelebilmekte ve hatta akıllı telefonlar batarya şişmesinden ötürü patlayabilmektedir.

Son derece ciddi olan bu arızanın en kısa sürede çözümlenmesi son derece önemlidir.

Şişen Batarya Kullanılır mı?

Şişen batarya kullanımı son derece risklidir. Eğer batarya şişmesinden şüpheleniyor iseniz mutlaka en yakın teknik servise başvurarak batarya değişim talebinde bulunmalısınız.

Batarya Şişmesi Nasıl Düzelir?

Batarya şişmesi nasıl düzelir sorusu, son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve araştırılmaktadır. Öncelikli olarak bu tip durum ile karşılaşmanız durumunda cihazı kullanmayı bırakmalı ve en yakın teknik servise başvurmalısınız.

Yapılacak incelemelerden sonra cihazınızın bataryası değiştirilecek ve arızanın tamamen giderilmesiyle birlikte cihazınız tekrar size teslim edilecektir.

Batarya Şişmesi ve Ekran

Batarya şişmesi ekrana zarar verir mi sorusunun yanıtı, birçok kullanıcı tarafından merak edilmektedir. Şişen batarya zamanla kasaya ciddi oranda baskı yapacak oluşan bu baskı nedeniyle ekranınızda çatlamalar ve hatta kırılmalar meydana gelecektir.

Bu tip durumlar ile karşılaşmamak adına mutlaka en kısa süre içerisinde batarya değişim talebinde bulunmalısınız. Peki, batarya şişmesi neden olur?

Batarya Şişmesi Neden Olur?

  • Cihazın tam boşalmadan tekrar ve tekrar şarja takılması nedeniyle şişme problemi meydana gelebilmektedir.
  • Orijinal olmayan ve yan sanayi ürünü olarak lanse edilen bataryaların kullanılması nedeniyle şişme sorunu oluşabilmektedir.
  • Telefonun uzun süre şarjda bırakılması ve aşırı bir şekilde meydana gelen ısınmaya rağmen cihazın kullanılması nedeniyle batarya şişmesi görülebilmektedir.

Batarya şişmesi son derece tehlikeli bir durumdur. Bu tarz bir problem ile karşılaşmanız durumunda mutlaka en yakın teknik servise başvurarak destek almanız son derece önemlidir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Menü